Aanbiedingen & nieuwtjes? Volg me via
- Het mooie Zuid-Limburg -

Wandelen

Ik ben een fervent liefhebber van wandelen en fietsen. Uiteraard is Zuid-Limburg met zijn prachtige heuvels en met de aangrenzende Duitse Eifel en de Belgische Ardennen met zijn schitterende Voerstreek, de place to be om te wandelen. Wie naar Zuid-Limburg reist komt in een wandelparadijs terecht. Welkom... liefde voor Zuid-Limburg begint hier!

De camping kan het startpunt zijn van prachtige wandelingen in en rondom het Geuldal. Men zegt niet voor niets dat het Geul- en Gulpdal het mooiste landschap in Nederland is.

Wij in Zuid-Limburg wisten dit natuurlijk al lang, maar nu heeft de Stichting Natuur en Milieu maar liefst 5 ***** toegekend aan ons mooiste stukje Nederland!

- ontdek de mooie plekjes -

Wandelroutes

Pieterpad

Het bekende Pieterpad is in Strabeek (Valkenburg) het dichtst bij de camping op weg naar haar eindbestemming, de schitterende Sint Pietersberg in Maastricht met haar romantische Jekerdal. In dit dal, ook wel Via Jecore genoemd, omdat dit dal in de tijd van de Romeinen een belangrijke verbindingsweg was tussen het prachtige Tongeren in België en Maastricht, zijn maar liefst 6 wijngaarden.

Breng hier vooral ook een bezoek aan de ENCI groeve en daal met 15 trappen af naar de Oehoevallei!

Geul

Langs de camping loopt de wandelroute “van de bron naar de monding”, een wandelroute langs de schitterende meanderende rivier ‘de Geul’, het snelst stromend riviertje van Nederland.

Vanaf Schin op Geul wandel je schitterend naast de Geul langs 3 kastelen (kasteel Sjaloen, Kasteel Genhoes en kasteel Oost) naar Valkenburg. En dan kun je daar heerlijk plaatsnemen op een terrasje … liefde voor het leven: dit is Zuid-Limburg!

Krijtlandpad

Tussen Schin op Geul en Valkenburg ligt het bekende grote natuurreservaat, het Gerendal (200 ha.), bekend om z’n wilde orchideeën. Dit dal, een groot wandelgebied, wordt wel het mooiste dal van het mergelland genoemd.

Het Krijtlandpad, een lange afstands-wandeling, biedt wandelaars alles wat het Zuid-Limburgse Heuvelland zo aantrekkelijk maakt. Natuurlijk het krijt van het Mergellandplateau, maar ook de glooiende weiden, de boomgaarden, de Geul en de Gulp.

En niet te vergeten de wegkruisen, de kapelletjes, de vakwerkhuizen, de vlaaien en het bier.

Mag ik jullie gastheer zijn?

Graag geef ik je informatie over de mooiste plekjes uit de omgeving.

Desgewenst kan ik fietsroutes en wandelroutes uitstippelen, waarbij ik rekening houd met jullie persoonlijke wensen qua afstand en intensiteit.
Samen zullen wij genieten van de mooie uitstapjes die jullie gemaakt hebben.

Mogelijkheden & tarieven