Willem Marcus Stacaravanverhuur

Wandelen

Ik ben een fervent liefhebber van wandelen en fietsen. Uiteraard is Zuid-Limburg met zijn prachtige heuvels en met de aangrenzende Duitse Eifel en de Belgische Ardennen met zijn schitterende Voerstreek, de place to be om te wandelen. Wie naar Zuid-Limburg reist komt in een wandelparadijs terecht. Welkom...liefde voor Zuid-Limburg begint hier!

De camping kan uw startpunt zijn van prachtige wandelingen in en rondom het Geuldal. Men zegt niet voor niets dat het Geul- en Gulpdal het mooiste landschap in Nederland is. Wij in Zuid-Limburg wisten dit natuurlijk al lang, maar nu heeft de Stichting Natuur en Milieu maar liefst 5 sterren toegekend aan ons mooiste stukje Nederland!

Het bekende Pieterpad is in Strabeek (Valkenburg) het dichtst bij de camping op weg naar haar eindbestemming, de schitterende Sint Pietersberg in Maastricht met haar romantische Jekerdal. In dit dal, ook wel Via Jecore genoemd, omdat dit dal in de tijd van de Romeinen een belangrijke verbindingsweg was tussen het prachtige Tongeren in België en Maastricht, zijn maar liefst 6 wijngaarden.

Langs de camping loopt de nieuwe wandelroute "van de bron naar de monding", een wandelroute langs de schitterende meanderende rivier de Geul, het snelst stromend riviertje van Nederland. U wandelt mooi langs de Geul en maar liefst 3 kastelen (kasteel Chaloen, Kasteel Genhoes en kasteel Oost) naar Valkenburg. En dan een terrasje, liefde voor het leven; dit is Zuid-Limburg!

Tussen Schin op Geul en Valkenburg ligt het bekende 200 ha. grote natuurreservaat, het Gerendal, bekend om z’n wilde orchideeën. Dit dal, een groot wandelgebied, wordt wel het mooiste dal van het mergelland genoemd.

Het Krijtlandpad, een lange afstandswandeling, biedt wandelaars alles wat het Zuid-Limburgse Heuvelland zo aantrekkelijk maakt. Natuurlijk het krijt van het Mergellandplateau, maar ook de glooiende weiden, de boomgaarden, de Geul en de Gulp. En niet te vergeten de wegkruisen, de kapelletjes, de vakwerkhuizen, de vlaaien en het bier.

Heel graag krijgt u van mij informatie over de mooiste plekjes uit de omgeving. Desgewenst kan ik wandelroutes voor u uitstippelen, waarbij ik rekening houd met uw persoonlijke wensen qua afstand en zwaarte van de route. Een leuke ervaring is om een wandeling te maken met een GPS systeem. Indien beschikbaar kunt u gebruik maken van een Garmin die u automatisch naar de mooiste plekjes in de omgeving brengt.

Samen zullen wij genieten van de mooie uitstapjes die u gemaakt hebt.

Wilt u alvast voorpret. Kijk dan op:

Last-Minute

Camping Schoonbron is verkocht en gaat nu als Résidence Valkenburg door het leven. Een geweldig mooi park met chalets, maar ook camping. Dus inclusief kampeerders met tenten, caravans en (verhuur)stacaravans; een combinatie van een vakantiepark en een camping met al zijn gezelligheden. Résidence Valkenburg is een aanwinst voor Zuid Limburg; een parel in het heuvelland! Het is echt TOP geworden! De oude stacaravans zijn weg en vervangen. Ik ben ontzettend blij dat ik mijn gasten in mijn stacaravans kan blijven ontvangen en dat mijn stacaravans een CAI aansluiting hebben voor TV en internet. In tegenstelling op wat op de website staat, staan mijn stacaravans nu aan de andere kant van de camping. Ik ontvang mijn gasten nu op zéér ruime plaatsen, aan de rechterzijde van de camping. Deze plaatsen hebben een schitterend uitzicht op de Sousberg en de Keutenberg; je hoort er de vogels op de berg fluiten. De ruimte plaatsen staan allemaal met het terras op het zuiden. Zon van zonopkomst tot zonsondergang. Ik vind het een de mooiste locaties van de camping. De website wordt spoedig aangepast. Op mijn Facebookpagina Willem Marcus en Willem Marcus Stacaravanverhuur staan foto’s van de nieuwe situatie!

Willem in de krant
Wandelen en fietsen

Zuid-Limburg is een prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen.

Doorsturen

Stuur een link naar deze pagina door naar een vriend(in).

Limburg - Liefde voor het leven